ΔΡ. ΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MD-PhD

Επιστημονική Δραστηριότητα

Η χειρουργική του μέλλοντος... σήμερα

Πρώτη μας προτεραιότητα ο ασθενής

Με αφοσίωση στην χειρουργική καινοτομία

Πιστοποιημένος Χειρουργός
& Διεθνής Εκπαιδευτής

Επιστημονική Δραστηριότητα

Ο ιατρός Δρ Χ. Κωνσταντινίδης έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου και της δράσης του στην έρευνα επί της σύγχρονης χειρουργικής, των νέων τεχνολογιών, αλλά και στη συγγραφή επιστημονικών άρθρων. Συμμετείχε ως ομιλητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων με σκοπό την παρουσίαση και διάδοση των τελευταίων εξελίξεων της έρευνάς του, αλλά και πρωτοπόρων χειρουργικών τεχνικών και επεμβάσεων που κατά καιρούς έχει εφαρμόσει. Αρκετές από τις διαλέξεις του μάλιστα διακρίθηκαν τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνή επίπεδο. Ενδεικτικά παραθέτουμε τα παρακάτω:

  • Δημιουργία νέας χειρουργικής τεχνικής λαπαροσκοπικής εμφύτευσης κοιλιο-περιτοναϊκών παροχετεύσεων με ένα Trocar, (για την αντιμετώπιση της υδροκεφαλίας),Laparoscopic Konstantinidis et al method, διεθνώς κατοχυρωμένη και δημοσιευμένη από το Minimally Invasive Neurosurgery, Feb 2007. Η νέα αυτή χειρουργική επέμβαση παρουσιάστηκε στη διεθνή επιστημονική κοινότητα στο 4th International Hydrocephalus Workshop, May 2007.
  • Δημιουργία νέας ρομποτικής χειρουργικής τεχνικής για την αντιμετώπιση του συνδρόμου άνω μεσεντερίων αγγείων, “Robotic Konstantinidis et al method”, διεθνώς κατοχυρωμένη και δημοσιευμένη στο International Jurnal of Medical Robotics and Computed Assisted Surgery, Nov 2017. Η νέα αυτή χειρουργική επέμβαση παρουσιάστηκε επίσης στο 6th SEERSS (South Eastern European Robotic Surgery Society) International Congress, Dec 2017.
  • Βραβεύσεις για το ερευνητικό έργο πειραματικών μελετών με θέμα τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συνέδρια.
  • Δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά – ιατρικά περιοδικά.
  • Δημοσιεύσεις σε έγκριτα ελληνικά επιστημονικά – ιατρικά περιοδικά.
  • Διαλέξεις και επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή ιατρικά συνέδρια.
  • Διαλέξεις και επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικά ιατρικά συνέδρια.

Pin It on Pinterest