Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης - Γενικός Χειρουργός ΘεσσαλονίκηΟ γενικός χειρουργός Δρ. Χάρης Δ. Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη σχολική του ηλικία η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Κατερίνη Πιερίας, όπου και αποφοίτησε από το γυμνάσιο και λύκειο ως άριστος μαθητής. Εισήχθη άμεσα με πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και αποφοίτησε μετά από 6ετή φοίτηση με άριστη επίδοση. Κατόπιν ειδικεύθηκε στην πανεπιστημιακή χειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ. αποκτώντας τον τίτλο ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής και αμέσως μετά τον τίτλο του Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύθηκε στη Χειρουργική Ογκολογία, τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, τη Θωρακοχειρουργική, ενώ είναι και ο εμπνευστής τόσο της πρωτοπόρου λαπαροσκοπικής χειρουργικής επέμβασης που φέρει το όνομά του και εφαρμόζεται στη νευροχειρουργική για την αντιμετώπιση της υδροκεφαλίας, αλλά και της ομώνυμης του ρομποτικής επέμβασης, που αντιμετωπίζει το σύνδρομο άνω μεσεντέριων αγγείων.

Εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες επεμβάσεις της Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής – Minimally Invasive Surgery, με σκοπό την προσφορά στους ασθενείς του της κατάλληλης και ενδεδειγμένης χειρουργικής θεραπείας, όμως με το λιγότερο δυνατό χειρουργικό τραύμα. Αυτό πετυχαίνεται με τη χρήση των Λαπαροσκοπικών, Θωρακοσκοπικών, και Ρομποτικών τεχνικών, ενώ ιδιαίτερα συμβάλει και η χρήση του χειρουργικού Laser.

Εφαρμόζοντας όλες τις διεθνείς εξελίξεις είναι ο πρώτος που οργάνωσε ρομποτικό τμήμα γενικής χειρουργικής στη Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας τόσο πανελλήνια, όσο και διεθνή αναγνώριση και συνεργασίες, αποτελώντας έκτοτε ουσιαστικά και το μοναδικό εκφραστή της ρομποτικής χειρουργικής και ογκολογίας στην ειδικότητα της γενικής χειρουργικής στη Βόρειο Ελλάδα.

Διατηρεί ιατρείο στην οδό Β. Όλγας 219 στη Θεσσαλονίκη και ασκεί την ειδικότητα της χειρουργικής συνεργαζόμενος με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών και της Κύπρου.

Αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του στην ενημέρωση σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής, αλλά κυρίως στη σύζυγό του και στα παιδιά τους. Είναι λάτρης της ελληνικής υπαίθρου και παράδοσης, ενώ αγαπά ιδιαίτερα το υγρό στοιχείο, αφού επί σειρά ετών διετέλεσε πρωταθλητής και βαλκανιονίκης με τα χρώματα της εθνικής στο άθλημα της κωπηλασίας.

Βρίσκεστε εδώ: Βιογραφικό ιατρού