ΔΡ. ΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MD-PhD

O Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης μιλά για την Ρομποτική Χειρουργική στο STAR Κεντρικής Ελλάδας

Η χειρουργική του μέλλοντος... σήμερα

Πρώτη μας προτεραιότητα ο ασθενής

Με αφοσίωση στην χειρουργική καινοτομία

Πιστοποιημένος Χειρουργός
& Διεθνής Εκπαιδευτής

O Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής, Γενικής Χειρουργικής & Ογκολογίας, σε συνέντευξη που έδωσε στον Τηλεοπτικό Σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας, μίλησε εκτενώς για την Ρομποτική Χειρουργική, η οποία αποτελεί την χειρουργική του μέλλοντος, την οποία έχουμε πλέον την δυνατότητα να εφαρμόζουμε και εδώ στην Ελλάδα.

Ανέφερε ότι με την εφαρμογή της ρομποτικής τεχνικής, η οποία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της ανοιχτής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής, μπορούμε πλέον να κάνουμε τις μεγαλύτερες και βαρύτερες επεμβάσεις με έναν πολύ πιο εύκολο, φιλικό, αλλά και πιο ανώδυνο τρόπο απέναντι στον ασθενή.

Τόνισε ότι η ρομποτική χειρουργική μπορεί να καλύψει όλη την γκάμα της γενικής χειρουργικής και μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε επεμβάσεις πολύ πιο σύγχρονες, ανώδυνες και αποτελεσματικές. Βρίσκει δε εφαρμογή σε όλες τις παθήσεις της χειρουργικής και θεωρείται επιβεβλημένη η ανάγκη εφαρμογής της σε μεγάλα και πολύωρα χειρουργεία.

Αναφέρθηκε στις πρωτοτυπίες που έχει πετύχει η χειρουργική του ομάδα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με την εξέλιξη ρομποτικών τεχνικών που εφαρμόσθηκαν για πρώτη φορά, όπως η αντιμετώπιση ενός περιστατικού με ένα σπάνιο σύνδρομο άνω μεσεντερίου αρτηρίας.

Pin It on Pinterest