ΔΡ. ΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MD-PhD

Ο Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης μιλά για την Ρομποτική Χειρουργική και τις εφαρμογές της

Η χειρουργική του μέλλοντος... σήμερα

Πρώτη μας προτεραιότητα ο ασθενής

Με αφοσίωση στην χειρουργική καινοτομία

Πιστοποιημένος Χειρουργός
& Διεθνής Εκπαιδευτής

O Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής, Γενικής Χειρουργικής & Ογκολογίας, σε συνέντευξη που έδωσε στον Τηλεοπτικό Σταθμό Atlas Tv Κεντρικής Μακεδονίας και στην εκπομπή “Πάνω απ΄ όλα η υγεία μου”, μίλησε για την Ρομποτική Χειρουργική και τις Εφαρμογές της, αναπτύσσοντας εκτενώς τα οφέλη και πλεονεκτήματα αυτής της χειρουργικής μεθόδου.

blankΑνέφερε το γεγονός ότι οι εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής καλύπτουν όλο το φάσμα της χειρουργικής, μεταξύ αυτών του τομέα της ουρολογίας, της καρδιοθωρακικής χειρουργικής και της γυναικολογίας. Όσον αφορά στην δική του ειδικότητα της γενικής χειρουργικής για τις ενδοκοιλιακές παθήσεις και παθήσεις του πεπτικού, τόνισε ότι είναι καθολική η εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, σε σύγκριση με τη λαπαροσκοπική χειρουργική ή τις ανοιχτές επεμβάσεις.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τις πρωτοποριακές επεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα του, όπως το ότι είναι από τις πρώτες ομάδες που εφάρμοσαν τη ρομποτική τεχνική για τη διενέργεια ηπατεκτομών, καθώς και την έμπνευση, ανάπτυξη και εφαρμογή μίας πρωτοποριακής τεχνικής η οποία αντιμετωπίζει την απόφραξη που δημιουργείται από το σύνδρομο άνω γαστρεντερίων αγγείων.

Ένα από τα πολύ σημαντικά επιτεύγματα της ομάδας και του κέντρου είναι το ότι είναι η μόνη που εφαρμόζει την ρομποτική χειρουργική στον καρκίνο του οισοφάγου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο.

Σημείωσε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά εξειδικευμένη και τραυματική χειρουργική επέμβαση. Μέσω της λαπαροσκοπικής χειρουργικής υπήρχαν σημαντικότατοι περιορισμοί, οι οποίοι δεν επέτρεπαν άριστα αποτελέσματα και γι΄ αυτό το λόγο αποφάσισαν και ξεκίνησαν τη ρομποτική χειρουργική σ΄αυτά τα περιστατικά. Απέδειξαν ότι οι επιπλοκές είναι οι μισές σε αριθμό, η ταχύτητα ανάρρωσης είναι διπλάσια, η παραμονή στην κλινική ελαττώνεται στη μία εβδομάδα αντί 20-30 ημέρες, η αποφυγή της νοσηλείας στην εντατική, η πολλαπλάσια μείωση των αναπνευστικών και καρδιαγγειακών επιπλοκών, όπως επίσης το πολύ καλύτερο ογκολογικό αποτέλεσμα και μία εξαιρετική ποιότητα ζωής από την πρώτη μέρα για τον ασθενή.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη

Pin It on Pinterest