ΔΡ. ΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MD-PhD

Ο Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης μιλά για την Ρομποτική θεραπεία του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου

Η χειρουργική του μέλλοντος... σήμερα

Πρώτη μας προτεραιότητα ο ασθενής

Με αφοσίωση στην χειρουργική καινοτομία

Πιστοποιημένος Χειρουργός
& Διεθνής Εκπαιδευτής

O Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής, Γενικής Χειρουργικής & Ογκολογίας, σε συνέντευξη που έδωσε στον Τηλεοπτικό Σταθμό HellasNet Tv και στην εκπομπή “Θεραπεύειν”, μίλησε για την θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζονται όταν αυτή προσεγγίζεται μέσω της Ρομποτικής χειρουργικής. Επισήμανε τη σπουδαιότητα της ρομποτικής ως χειρουργικής μεθόδου και για την αποτελεσματική θεραπεία της σύγχρονης μάστιγας του καρκίνου του παχέος εντέρου, που αποτελεί την 2η πλέον αιτία θανάτου απο καρκίνο στον κόσμο.

Ανέπτυξε την λειτουργία του Ρομποτικού συστήματος Da Vinci, το οποίο είναι πολύ φιλικό στον ασθενή και προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι σε άλλες παλαιότερες χειρουργικές μεθόδους. Η χειρουργική ακρίβεια, η μείωση του χρόνου παραμονής του ασθενούς στο νοσοκομείο, η γρήγορη επάνοδός του στην καθημερινότητα και στην εργασία του, καθώς και η μείωση του συνολικού κόστους επέμβασης και νοσηλείας είναι μερικά από τα οφέλη που προσφέρει η Ρομποτική χειρουργική στον ασθενή. Τόνισε ιδιαίτερα την μείωση των επιπλοκών που προκύπτουν από τέτοιου είδους επεμβάσεις, όπως είναι η κολοστομία, η οποία μπορεί κατά περίπτωση να αποφευχθεί, σε αντίθεση με την λαπαροσκοπική χειρουργική όπου τα ποσοστά παρα φύσην έδρας είναι αναπόφευκτα μεγαλύτερα.

Εν κατακλείδι, σημείωσε ότι με την Ρομποτική χειρουργική μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο του παχέος εντέρου, σε πάρα πολλά περιστατικά, χρησιμοποιώντας τεχνικές πρακτικά σχεδόν ανώδυνες για τον ασθενή, έτσι ώστε να έχει την αποτελεσματικότερη θεραπεία, με τον λιγότερο πόνο, την λιγότερη ταλαιπωρία και την ταχύτερη επάνοδο στην καθημερινότητά του.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη

Pin It on Pinterest