ΔΡ. ΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MD-PhD

Βράβευση στο 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Διεθνές Χειρουργικό Forum

Η χειρουργική του μέλλοντος... σήμερα

Πρώτη μας προτεραιότητα ο ασθενής

Με αφοσίωση στην χειρουργική καινοτομία

Πιστοποιημένος Χειρουργός
& Διεθνής Εκπαιδευτής

Με το βραβείο της καλύτερης Βιντεοπαρουσίασης, για τη διάλεξή του με τίτλο “Ρομποτική Θώρακο/Κοιλιακή Οισοφαγεκτομή, παρουσίαση χειρουργικής τεχνικής” τιμήθηκε στο 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής – Διεθνές Χειρουργικό Forum ο Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Κέντρου Ρομποτικής Γενικής Χειρουργικής και Ογκολογίας.

Ο Δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης ήταν ο μόνος εκπρόσωπος του ιδιωτικού τομέα της υγείας που βραβεύθηκε για τις πρωτοποριακές ρομποτικές επεμβάσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου. Επεμβάσεις, που εφαρμόστηκαν πρόσφατα στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο Δρ Χάρης Κωνσταντινίδης, “πιθανή ανοικτή διακοιλιακή και διαθωρακική χειρουργική προσπέλαση απαιτεί πολλαπλάσια παραμονή στο νοσοκομείο, αυξάνοντας δυσανάλογα τη χειρουργική κάκωση, τον πόνο, τη πιθανότητα επιπλοκών, αλλά και το κόστος της νοσηλείας”.

Η ρομποτική προσέγγιση των νεοπλασμάτων του οισοφάγου καταργεί όλους τους περιορισμούς της ανοικτής και της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, μειώνει δραματικά τη νοσηρότητα και τη θνητότητα των επεμβάσεων αυτού του είδους, ενώ προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στην επίτευξη ριζικών λεμφαδενικών καθαρισμών και επομένως θεραπευτικών επεμβάσεων στους ασθενείς.

Οι Έλληνες ασθενείς δε χρειάζεται πλέον να αναζητούν εξειδικευμένη και μοντέρνα θεραπεία για τον καρκίνο του οισοφάγου στο εξωτερικό, ξοδεύοντας δυσθεώρητα ποσά. Μπορούν πλέον να απολαμβάνουν την κατάλληλη χειρουργική θεραπεία, εντός της χώρας τους, με εφάμιλλα ή και καλύτερα αποτελέσματα των πιο εξειδικευμένων κέντρων του εξωτερικού, αλλά με ασύγκριτα χαμηλότερο κόστος.”

blank

* Στην φωτογραφία, ο γενικός χειρουργός, δρ. Χάρης Κωνσταντινίδης παραλαμβάνοντας τη διάκριση και με τον Πρόεδρο του συνεδρίου καθηγητή Θωμά Γερασιμίδη, στο βήμα της εκδήλωσης.

Pin It on Pinterest