ΔΡ. ΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MD-PhD

Ανώδυνη και οριστική λύση στο πρόβλημα των Αιμορροΐδων προσφέρει πρωτοποριακή μέθοδος με τη χρήση Υπερήχων.

Η χειρουργική του μέλλοντος... σήμερα

Πρώτη μας προτεραιότητα ο ασθενής

Με αφοσίωση στην χειρουργική καινοτομία

Πιστοποιημένος Χειρουργός
& Διεθνής Εκπαιδευτής

Οι αιμορροΐδες εμφανίζονται στην περιοχή του πρωκτού ως ένα ιδιαίτερα συχνό πρόβλημα, που απασχολεί μεγάλο αριθμό ασθενών. Προέρχονται από ένα δίκτυο φυσιολογικών φλεβικών αγγείων που δρα σαν προστατευτικό μαξιλάρι στην περιοχή του σφιγκτήρα.

Συμπτώματα εκδηλώνονται όταν οι φλέβες αυτές διογκωθούν παθολογικά (αιμορροΐδες), με αποτέλεσμα αυτές να προβάλλουν εκτός του πρωκτικού δακτυλίου. Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής του θα αντιληφθούν την ύπαρξη των αιμορροΐδων, ενώ πάνω από τους μισούς θα χρειαστούν έστω και πρόσκαιρη θεραπευτική παρέμβαση.

Παράγοντες που προδιαθέτουν στην εμφάνιση των αιμορροΐδων είναι:

Η πτωχή δίαιτα σε φυτικές ίνες, η καθιστική ζωή, η παχυσαρκία,  η συχνή άρση βάρους, η εγκυμοσύνη, η δυσκοιλιότητα, καθώς και η κληρονομικότητα.

Τα συνήθη συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι:

Πόνος, αιμορραγία, τοπική διόγκωση και προβολή, ήπια ακράτεια, βλεννώδεις εκκρίσεις και κνησμός.

Θεραπεία αιμορροΐδων

Λόγω του ότι οι αιμορροΐδες αφορούν μια ευαίσθητη περιοχή, αρκετοί ασθενείς αποφεύγουν την εξέταση από ειδικό. Αντί αυτού εφαρμόζουν εμπειρικές θεραπείες που σπάνια έχουν αποτέλεσμα, μετατρέποντας έτσι τα ενοχλήματα σε ένα άλυτο και χρόνιο πρόβλημα, αποδεχόμενοι κατ΄ αυτόν τον τρόπο μια σημαντική και μόνιμη ποιοτική υποβάθμιση της καθημερινότητάς τους.

Η φαρμακευτική αγωγή στοχεύει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα  και όχι στην εξάλειψη των αιμορροΐδων. Περιλαμβάνει τοπικές αντιφλεγμονώδεις αλοιφές, καθώς και φλεβοτονικά φάρμακα, που διευκολύνουν την απορροή του αίματος από την περιοχή.

Η χειρουργική αντιμετώπιση συστήνεται σε περιπτώσεις που τα ενοχλήματα χρονίζουν και επιμένουν, ενώ είναι η μόνη που μπορεί να εξαφανίσει τις αιμορροΐδες, μαζί με τα συμπτώματά τους φυσικά.

Οι παλαιότερες τεχνικές είναι μεν αποτελεσματικές, αλλά και ιδιαίτερα επώδυνες. Ο φόβος του μετεγχειρητικού πόνου αποτελούσε μέχρι πρόσφατα τη βασική αιτία που οι ασθενείς απέφευγαν τη χειρουργική θεραπεία.

Όλα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν με τη χρήση  της Αιμορροϊδεκτομής με Υπερήχους. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, που προσφέρει οριστική και ανώδυνη θεραπεία στο πρόβλημα των αιμορροΐδων. Ανιχνεύει και διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος εντός των αιμορροΐδων, με αποτέλεσμα αυτές να υποστρέφουν και να εξαφανίζονται, ενώ δεν απαιτεί γενική νάρκωση.

Το νεότερο από τα διαθέσιμα συστήματα είναι το Angiodin Procto, το οποίο διαθέτει υπερσύγχρονο Dopler τελευταίας τεχνολογίας και μπορεί να ανιχνεύσει αποτελεσματικότερα από κάθε άλλο σύστημα, ακόμα και τα μικρότερα αγγειακά στελέχη που τροφοδοτούν με αίμα τις αιμορροΐδες. Με αυτόν τον τρόπο εκμηδενίζονται οι πιθανότητες υποτροπής και επανεμφάνισης τους.

Η τεχνική είναι  αναίμακτη, χωρίς τομές και πόνο, ενώ πρακτικά μετά από ολιγόωρη  αποθεραπεία ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του. Όλα τα παραπάνω καθιστούν την Αιμορροϊδεκτομή με τη χρήση Υπερήχων ως μέθοδο εκλογής για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.

Pin It on Pinterest