ΔΡ. ΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MD-PhD

Νέα λαπαροσκοπική μέθοδος για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Η χειρουργική του μέλλοντος... σήμερα

Πρώτη μας προτεραιότητα ο ασθενής

Με αφοσίωση στην χειρουργική καινοτομία

Πιστοποιημένος Χειρουργός
& Διεθνής Εκπαιδευτής

Τη νέα λαπαροσκοπική μέθοδο «Sleeve γαστρεκτομή» (επιμήκης γαστρεκτομή ή  γαστρικό μανίκι) για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας, προσθέτει στη «φαρέτρα» των παρεχόμενων υπηρεσιών του, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

blank Τη νέα χειρουργική τεχνική «Sleeve γαστρεκτομή» εφαρμόζει με απόλυτη επιτυχία και πλήρη εναρμόνιση με τα διεθνή standards των πλέον εξειδικευμένων Κέντρων, η ομάδα του χειρουργού, εξειδικευμένου στη λαπαροσκοπική χειρουργική, Δρ. Χάρη Κωνσταντινίδη.

«Συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, διότι  προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιπλοκών», αναφέρει για την «Sleeve γαστρεκτομή», ο Δρ. Χ. Κωνσταντινίδης και διασαφηνίζει τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής:

«Η επέμβαση διενεργείται λαπαροσκοπικά, μέσα από μικροσκοπικές οπές διαμέτρου 1-2 εκατοστών, αφαιρώντας το 80% περίπου του στομάχου, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της ικανότητας πρόληψης τροφής. Εξίσου σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το γεγονός πως αφαιρείται με την επέμβαση αυτή και η περιοχή του στομάχου που παράγει τη «γρελίνη», μια ορμόνη που προάγει την όρεξη για φαγητό και το αίσθημα της πείνας.

Η Sleeve γαστρεκτομή προσφέρει ταχύτερα και πιο μόνιμα αποτελέσματα από το γαστρικό δακτύλιο, ενώ επιπλέον είναι κατάλληλη και για την αντιμετώπιση της υπερνοσογόνου παχυσαρκίας, με δείκτη μάζας σώματος άνω του 55. Έχει πολύ μικρότερη ανάγκη μετεγχειρητική παρακολούθησης (δύο εβδομάδες), ενώ οι επιπλοκές, παρότι θεωρούνται αρκετά σπάνιες, αντιμετωπίζονται χωρίς την ανάγκη χειρουργικής παρέμβαση».

Ο δρ. Χ. Κωνσταντινίδης διευκρινίζει ότι η μέθοδος δεν ενδείκνυται για άτομα με ανεξέλεγκτο σακχαρώδη διαβήτη και υπερλυπιδαιμία. Ο χρόνος νοσηλείας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης διαρκεί 4 ημέρες και η επέμβαση καλύπτεται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Pin It on Pinterest