ΔΡ. ΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ MD-PhD

Μαρτυρία ασθενούς Γ.Α. – 60 Ετών

Η χειρουργική του μέλλοντος... σήμερα

Πρώτη μας προτεραιότητα ο ασθενής

Με αφοσίωση στην χειρουργική καινοτομία

Πιστοποιημένος Χειρουργός
& Διεθνής Εκπαιδευτής

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΑΜΗΛΗ ΠΡΟΣΘΙΑ

Πριν είκοσι ημέρες , κατά την διενέργεια μιας προληπτικής κολονοσκόπησης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη κακοήθους όγκου στο ορθό. Μόλις πέρασε το αρχικό σοκ και συνειδητοποίησα την ωμή αλήθεια, αποτάθηκα διαδοχικά σε δυο πολύ καλους και γνωστούς χειρουργούς. Αφού έκανα και τις απαραίτητες εργαστηριακες εξετασεις, ενημερώθηκα ότι πρέπει να υποβληθώ σε μια δύσκολη, εκτεταμένη και πολύ βαριά χειρουργική επέμβαση, η οποία θα γίνει σε μια πολύ στενή περιοχή, με ελάχιστα περιθώρια κινήσεων, στην οποία επιπροσθέτως συνηπαρχουν πολλά νεύρα και οργανα. Και οι δυο χειρουργοί μου πρότειναν, να γίνει το χειρουργείο με την παλια καλή και δοκιμασμένη μέθοδο της ανοικτής τομης. Να γίνει, δηλαδή, μια μεγάλη κατακόρυφη τομή στην κοιλιά, η οποία αν και συνεπιφέρει πολλες παρενεργειες,είναι η πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδος! Προβληματισμένος πολύ σοβαρά από τις πιθανές παρενεργειες και ιδίως από την αυξημένη πιθανότητα δημιουργίας παρά φυσιν έδρας, έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο. Ως μηχανικος, δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με τη ιδέα να υποστώ μια τόσο σοβαρή επέμβαση, χωρίς την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Μετα από σύντομη αναζήτηση, ανακάλυψα ότι οι επεμβάσεις του παχέως εντέρου, και μάλιστα του ορθού, γίνονται και με την ρομποτική χειρουργική , δηλαδή με την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική, η οποία αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό την σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία. Το γεγονός αυτό, αποτέλεσε αληθινή λύτρωση για μενα, καθώς, λόγω ειδικότητας, είμαι σε θέση να γνωρίζω τις απίστευτες δυνατότητες που προσθέτουν οι ηλεκτρονικά υποβοηθούμενοι αυτόματοι μηχανισμοί, στην ανθρώπινη ευφυια.

Ενας φίλος μου γιατρός, με έφερε σε επαφή με τον κ. Χάρη Κωνσταντινίδη, χειρουργό ρομποτικής , στο Διαβαλκανικο Θεσσαλονίκης. Με τις πρώτες τηλεφωνικές συζητησεις μαζί του, πείστηκα ότι ο κ. Κωνσταντινιδης είναι ένας σοβαρός επιστημονας, με βαθειά γνώση του αντικειμένου του και με σύγχρονες αντιλήψεις, αφού είναι ένας από τους ελάχιστους και νεωτερους στην Ελλάδα που χειρουργεί με το διάσημο ρομπότ Da Vinci. Ο ρομποτικός μηχανισμός Da Vinci, είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής της διαστημικής τεχνολογίας και αποτελεί την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας παγκοσμίως. Η λεπτότητα των χειρισμών που επιτρέπουν στον εξειδικευμένο χειρουργό οι ρομποτικοί βραχίωνες, σε συνδιασμό με την άριστη τρισδιαστατη μεγεθυμένη εικόνα του σημείου της επέμβασης, διασφαλίζουν ότι η επέμβαση θα γίνει με τον καλύτερο τροπο και με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του οργανισμού του ασθενούς, με μερικές μικρές οπές μόνο!

Αποφάσισα λοιπόν, να εμπιστευτώ την λύση του προβληματος της υγειας μου, στον κ. Χάρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος με την υψηλή τεχνολογια που χρησιμοποιεί, μου έδινε την σιγουριά του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Αμεσως με την εισαγωγή μου στο Διαβαλκανικο Θεσσαλονίκης, αντιλήφθηκα ότι βρισκόμουν σε ένα νοσοκομείο υψηλών προδιαγραφών, με άριστο προσωπικό .

Η επέμβαση από την έμπειρη ομάδα του κ. Χαρη Κωνσταντινίδη, ολοκληρώθηκε άψογα και παρά του ότι υπήρξε επιπροσθετως ένα αναπάντεχο ανατομικό πρόβλημα το οποιο αύξησε την πολυπλοκότητα του χειρουργείου, όλα πήγαν καλά και πριν συμπληρωθούν 15 ώρες, περπάτησα και μάλιστα ήδη την επομένη σηκώθηκα από το κρεββάτι με ελάχιστη βοήθεια! Επισης, πολύ γρήγορα λειτούργησε το έντερο. Πόνοι δεν υπήρχαν καθόλου. Μετά από ολιγοήμερη νοσηλία, σε άριστο περιβάλλον με καταπληκτικές υπηρεσίες, πήρα εξιτήριο και συνεχίζω την ζωή μου, επανερχόμενος χωρίς καμία δυσκολία στην πολύ απαιτητική, δουλειά μου.

Ελπίζω, με αυτή την απλή εξιστορηση της προσωπικής μου περιπέτειας και της εξέλιξης της, να ενημερωθούν όσοι έχουν την ατυχία να βρεθούν στην ίδια δυσάρεστη θεση, ότι υπάρχει πλεον και η ιατρική της υψηλής τεχνολογίας, η οποία βοηθά αποτελεσματικά και είναι ασύγκριτα καλύτερη από την παλια μεθοδολογία των ανοικτών τομών , που τόσο δυσκολεύουν την ανάνηψη του ασθενους.

Οσο για το κόστος, είναι γεγονος, ότι αρχικά το κόστος της ρομποτικης χειρουργικής φαίνεται πολύ υψηλό. Όμως, αν λάβει κανεις υπόψη την ταχύτητα της ανάρρωσης και της επανόδου του ασθενους στην φυσιολογική του ζωή και εργασία καθως και την ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων παρενεργειών, τότε το κόστος την ρομποτικής είναι απολυτως συγκρίσιμο με αυτό της ανοικτής χειρουργικής, ενώ εξασφαλίζει ασύγκριτα οφέλη για τον ασθενή. Λαμβάνοντας δε υπόψην και το ποιοτικο επίπεδο των νοσηλευτικών υπηρεσιών του Διαβαλκανικου Ιατρικού Θεσσαλονικης, τότε η σύγκριση οδηγεί μόνο σε μια επιλογή: Ρομποτική χειρουργική με τον Χάρη Κωνσταντινιδη και την άξια ομάδα του, στο Διαβαλκανικο! Γιατι αξίζει με το παραπάνω κάθε ευρώ που πληρώνει ο ασθενής και γιατί εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα για την υγεία του!

Θερμά ευχαριστώ τον κύριο Κωνσταντινίδη, τον συνεργάτη του κύριο Χαρίση, την χειρουργική τους ομάδα , αλλά και το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Διαβαλκανικού, για τις άψογες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους!

Γ. Α.

Γ.Α.,
60
Ευχαριστήριο ασθενούς προς τον Δρ. Χάρη Κωνσταντινίδη

➡️ «Ο ιατρός Χάρης Κωνσταντινίδης είναι ο άνθρωπος που πραγματικά μου έσωσε τη ζωή», λέει συγκινημένη η ασθενής από το Κιλκίς, η οποία προσήλθε με έντονο κοιλιακό πόνο στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, διαγνώστηκε με περιτονίτιδα και μέσα σε λίγη ώρα χειρουργήθηκε εσπευσμένα,...

read more
Ευχαριστήρια επιστολή ασθενούς

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χάρη Κωνσταντινίδη και τη χειρουργική του ομάδα για τις 2 επεμβάσεις σε διάρκεια ενός έτους. Με απάλλαξε από τα ενοχλητικά συμπτώματα της αιμορροϊδοπάθειας 15 ετών και αφού είχα κάνει χειρουργείο σε άλλον γιατρό, η οποία απέτυχε. Επίσης, τον...

read more
Μαρτυρία ασθενούς μετά απο Πρωτοποριακή ρομποτική επέμβαση στον οισοφάγο

Πρωτοποριακή ρομποτική επέμβαση στον οισοφάγο, είναι ο τίτλος του video στο οποίο καταθέτει την προσωπική του εμπειρία ασθενής που υποβλήθηκε στην πρώτη πανελλαδικά, επέμβαση με ρομποτική χειρουργική στον οισοφάγο. Για την επέμβαση μιλά ακολούθως και ο πρωτοπόρος στη...

read more

Pin It on Pinterest